Поставената под номер 3 Винъс Уилямс (САЩ) ще се изправи срещу Флавия Пенета (Италия) на финала тенис турнира за жени в швейцарския град Цюрих, след като се наложи със 4:6, 6:3, 6:4 над номер 2 в схемата Ана Иванович (Сърбия).

Италианката има 3 победи и една загуба срещу Уилямс, която победи и на турнира в Москва преди седмица. Винъс пък търси едва втората си титла на сингъл за тази година, след като спечели престижното състезание "Уимбълдън" в Англия.
 
Тя се бори за класиране на последното състезание за сезона, което ще се проведе в Доха, Катар през ноември. Уилямс започна добре първия сет и поведе с 3:0, но в последствие започна да бърка в сервиса си и позволи на Иванович да стигне до пълен обрат с четири поредни спечелени гейма, след което сръбкинята спечели със 6:4.

Във втория сет Иванович спаси три разигравания за изравняването при 2:5 и намали резултата в геймовете. При сервиса на Уилямс обаче сръбската тенисистка нямаше шанс и американката изравни за 1:1. В решителния сет Уилямс проби за 4:3 при топка в мрежата от Иванович, след което пропусна три разигравания за мача./БЛИЦ