Водачката в световната ранглиста на женската тенис асоциация Йелена Янкович заяви, че основната и цел през следващия сезон 2009 ще бъде да бетонира водачеството си в класирането. За да стане това обаче сръбкинята трябва да спечели най-малко една титла от Големия шлем.

"След като Жустин Енен се отказа през тази година, първото място в тениса се оказа свободно за много от нас. Много се радвам, че направих толкова силен финал на годината, което ми донесе нужната преднина пред останалите конкурентки. Вярвам в себе си и знам, че имам възможностите да се поздравя с победа още на първия голям турнир за годината - Аустрелиън Оупън. Досега в кариерата си не съм печелила нито един от четирите големи турнира, но този път съм решена на всичко да сторя това", сподели 23-годишната Янкович.

Сръбкинята е временен лидер в световната ранглиста при жените, след като със силен край на годината успя да се справи с жестоката конкуренция на своите опонентки - Серена Уилиамс, Динара Сафина, Елена Дементиева и сънародничката си Ана Иванович./БЛИЦ