Ярно Трули е оптимист, че неговият тим Тойота ще запази четвъртата си позиция в шампионата при конструкторите във Формула 1. Гран При на Европа бе поредната успешна надпревара за японците. Трули завърши на пето място по улиците на Валенсия, а съотборникът му - Тимо Глок, остана седми. И този резултат, комбиниран с липсата на точки за Рено и Ред Бул, остави Тойота с десет точки преднина пред конкурентите им, информира clubf1. Италианецът призна, че е уверен, че тимът може да запази настоящото темпо и да остане, където е.

"Определено съм оптимист, тъй като тимът работи много здравo. Резултатите ни в последно време показват колко силни ставаме. А и е приятно да имаш силна кола всеки уикенд", каза Трули.

"Тойота се справя страхотно тази година, като на всяка писта изглеждаме по-бързи. Все още дърпаме напред с развитието ни, така че съм уверен, че можем да запазим формата и в идните състезания, за да продължим да печелим точки. На тестовете на "Монца" ще карам в два от дните, като по отношение на настройки тя е уникална, тъй като не изисква особени допълнителни сили на притискане. След това отиваме на "Спа", която е любимата ми писта. Винаги ми е приятно да отивам натам", каза още пилотът на Тойота. /БЛИЦ 

Още за Гран При на Европа: