Полският шампион Легия (Варшава) изненадващо завърши 3:3 у дома с европейския клубен първенец Реал (Мадрид) пред празни трибуни заради наказание в мач от четвъртия кръг на група „F” на Шампионската лига. Българският национал Михаил Александров не бе в групата на домакините за тази среща.

Гарет Бейл вкара фамозен гал още в 57-ата секунда и даде преднина на гостите, които доминираха и удвоиха аванса си в 35-ата минута. Тогава Бейл асистира на Карим Бензема, който се разписа за 0:2. Последва отпускане в редиците на „белия балет” и пет минути по-късно Вадис Оджиджа с хубав удар от далечна дистанция.

„Кралският” клуб продължи да доминира след почивката, но домакините сензационно изравниха в 58-ата минута, когато Мирослав Радович бе оставен да напредне към наказателното поле и със силен диагонален удар да изненада вратаря Кейлор Навас за 2:2.

Легия стигна и до пълен обрат в 83-ата минута с гол на Тибо Мулен след пас на Прийович за 3:2. Радостта на поляците обаче бе твърде кратка, тъй като две минути по-късно хърватинът Матео Ковачич изравни за 3:3 след подаване на Даниел Карвахал. До края на мача играчите на Зинедин Зидан опитаха всичко да стигнат и до трите точки, но в крайна сметка си тръгнаха само с една от Варшава. В добавеното време на мача Реал нацели и напречната греда чрез Лукас Васкес.

Така Реал (Мадрид) остана на второ място с групата с 8 точки и на 2 зад новия лидер Борусия (Дортмунд), който победи у дома Спортинг (Лисабон) с 1:0. Легия е на дъното с 1 точка, а Спортинг е трети с 3 точки.

ГРУПА "F"

Резултат с изображение за реал мадридРезултат с изображение за легия варшаваЛЕГИЯ (ВАРШАВА) - РЕАЛ (МАДРИД) 3:3
0:1 Гарет Бейл (1), 0:2 Карим Бензема (35), 1:2 Вадид Оджиджа (40), 2:2 Мирослав Радович (58), 3:2 Тибо Мулен (83), 3:3 Матео Ковачич (85)

Варшава, "Пепси Арена"
Съдия: Павел Краловец (Чехия)

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА