Още един италиански специалист пожела да стане селекционер на мъжкия национален на България по волейбол. Наставникът на Владимир Николов в Бре Банка Ланути (Кунео) Силвано Пранди е изявил сериозен интерес да наследи Мартин Стоев на поста, информира "Спортал".
61-годишният специалист изведе националния отбор на Италия до бронзови медали на Олимпиадата в Лос Анджелис през 1984 година. През миналия сезон Пранди изведе Бре Банка Ланути (Кунео) до втора място в редовния сезон на Серия А1 в Италия. В своята дългогодишна кариера е водил отборите на Торино, Падова, Кунео, Лубе Банка (Мачерата), Ферара и  Тренто.
В колекцията си на треньор Силвано Пранди има спечелени 4 титли на Италия, Купа на Европейските шампиони от 1980 година с Торино, 3 Купи на носителите на национални купи, две Купи на Италия, една Купа на Италия, една Суперкупа на Италия и две Суперкупи на Европа.
”Разговарях лично със Силвано Пранди. Той е един отличен специалист и под негово ръководство съм играл 3 години в Кунео. Пранди проявява сериозен интерес да поеме националния отбор на България. До няколко дни ще изпрати и своето CV в Българската федерация по волейбол”, каза членът на УС на БФВ Любо Ганев./БЛИЦ