Президентът на БФ Волейбол инж. Данчо Лазаров и членът на УС на родната централа Любо Ганев одобриха италианския специалист Силвано Пранди за селекционер на България. Лазаров и Ганев бяха на специално посещение в Кунео да се запознаят с програмата и кандидатурата на Силвано Пранди, който в момента е наставник на Владо Николов в Бре Банка Ланути (Кунео).

”Срещата ни с Професора премина в много добра атмосфера. Пранди ни запозна със своите виждания и разбирания за евентуалната си работа с националния отбор на България. Заедно с г-н Лазаров останахме очаровани от идеите и предложенията на Силвио Пранди. Смятаме, че финансовите и другите условия, които Професора постави, са напълно във възможностите на БФ Волейбол”, каза Любо Ганев за "Спортал".

”Кой ще бъде новият селекционер на България ще стане ясно на следващото заседание на УС на БФВ. Ще го проведем до 2-3 седмици. Не е необходимо да избираме новия треньор на Общото събрание. Ръководството на федерацията ни смята да предложи договор за 2 + 2 години или за 4 години на новия селекционер.

Срокът от 2 години е минималният, през който един треньор може да покаже своите възможности. Нашата цел е отлично представяне на Олимпиадата в Лондон 2012, но преди това има световно първенство в Италия, което също не трябва да подценяваме”, завърши Любо Ганев./БЛИЦ