Мадан побеля от градушка. Буря с порой и градушка запуши шахтите и наводни улиците "Република" и "Обединение" в родопския град, информира "Марица"

"10-15 сaнтиметра е дебелината на покривката от градушката в града, реките са пълноводни. Реагирахме много бързо и вече почти навсякъде са отпушени улици и подходи. 

Още е затворено движението на входа на Мадан, изход от града няма в момента. Пътят е затворен и в двете посоки, защото там се събират няколко дерета и пътя е под половин метър вода, понеже пороя беше много силен и е затлачил един участък. Сега чистим по най-бързия начин да може да се оттичат водите. Надявам се най-късно до утре да успеем да разчистим. Има наводнени търговски обекти", каза кметът на община Мадан Фахри Молайсенов.

Образувала се е голяма опашка от коли, които са заклещени във водата. В града след градушката има проблеми с мобилните комуникации. 

Ледени късове помляха Кърджалийско, страшна буря вилнее край София ВИДЕО

"Градушката започна към 14.30 ч. Проливен дъжд с градушка затвори буквално цялата улица, падна град с лопати да го ринеш, не се виждаше пътя, като море от лед", каза Костадин Кабаджов, собственик на бензиностанция и хотел в миньорския град в най-пострадалия участък, където е затворено движението.

Пред неговия обект градушката е запушила шахтите и се е образувало бяло езеро. 

Реколтата в района е изравнена със земята. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 

  


 


Снимки: Марица