Силната буря, придружена с дъжд и градушка, която тази сутрин удари Русе, е нанесла куп щети.

От хидрометеорологичната станция в крайдунавския град съобщиха, че за 10 минути - между 5:50 и 6:00 часа тази сутрин, са паднали 17,5 л/кв. метър дъжд. Големината на ледените късове е достигала три сантиметра, а скоростта на вятъра е била около 50 км/час.

"В Общината са получени много сигнали за щети от разразилата се буря", каза за БТА директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Георги Игнатов. Той обясни, че има наводнени улици, паднали дървета и клони, пострадали автомобили. Щетите тепърва ще се уточняват.

Вятърът бил толкова силен, че чадъри на заведения са прелетели през междублоково пространство. 

Два влака не могат да стигнат до Централна жп гара в крайдунавския град заради паднали по железопътната линия клони, информира Нова телевизия.

Щетите, за които към момента се знае, са наводнени мазета на жилищни сгради.

Градът буквално е блокиран заради поройния дъжд и градушка от тази сутрин. Повечето от тротоарите и улиците също. Градският транспорт е спрян. Наводнения има по ключови булеварди.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната