Торнадо се развилня и остави жители на село Губеш без покрив над главите им. В късния следобед на понеделник стихията си проправила път през гората, извадила десетки дървета с корените, вдигнала керемиди и дървени плоскости и ги захвърлила на стотици метри. А обитателите на къщите оставила под открито небе, предаде Нова телевизия.
Част от сградите се наводнени след проливните валежи. По време на вчерашните порои в Община Годеч са паднали близо 50 литра на квадратен метър. След бурята селото е и без ток за неопределено време.

„Вижда се как е направила просека в гората, на билото. Стихията е била доста силна. Бутнала е покривите на хората, има разрушени сгради”, заяви Радослав Асенов, кмет на Община Годеч. „Надявам се и държавата да помогне по някакъв начин на тези хора”.

„За съжаление никой не може да се бори срещу природата. Пред нея всички сме безсилни. Стихията е отнесла покривите на къщи, повечето от които са вили“.

Има множество изкоренени и изпочупени дървета, които са причинили щети по електропреносната мрежа. Допреди малко екипите на ЧЕЗ бяха на терен, но работата им продължава утре. Дотогава в селото няма да има електрозахранване. Екип на полицията извърши проверка и най-важното е, че няма пострадали хора. Патрул на РУ-Годеч ще дежури в селото цяла нощ“, заяви пред aktualenglas.info. кметът на Годеч – Радослав Асенов.

Изданието показва и страховити снимки: