Мълния е ударила човек и в района на столичния "Западен парк". Той е откаран в болница в тежко състояние, съобщава БНР. 

Както БЛИЦ съобщи, трима души загинаха, поразени от мълния, в центъра на София. Инцидентът е станал малко след 18 часа в градинката "Свети Никола" на ул. "Пиротска" и ул. "Опълченска".

Към мястото веднага са изпратени линейки, които са пристигнали 9 минути след сигнала. По първоначална информация има трима загинали. Четвъртият пострадал е откаран в "Пирогов" и е настанен в шокова зала. 

Трагедията е огромна! Стана ясно кои са хората, убити от мълния в центъра на столицата

Само за половин час на територията на София са паднали 800 мълнии, информира Нова телевизия. 

От силния дъжд са наводнени подлези в центъра на София. Около 10 са подадените сигнали до момента за различни произшествия.

От Пожарната уточниха пред БНР, че повечето постъпили сигнали са свързани с наводнени магазини и заведения в центъра на София. Има сигнали и за най-малко 3 паднали дървета в града. Към момента екипи на Столичната община и пожарната са на място.

Красимир Димитров, директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция": "Сигналите са за завиряване, паднали дървета и сигнал за инцидент в парк "Свети Никола". Имаме опит в такива ситуации, но в зависимост от разрастването, ще потърсим допълнителни сили от дирекцията".

Небето над София причерня и стана страшно! ВИДЕО

Все още от Пожарната и Столичната община обобщават сигналите.

В отделни части от столицата електрозахранването е спряно заради силната буря. Аварийни екипи вече са на терен и работят по отстраняването на повредите в най-кратки срокове. Това съобщиха от ЧЕЗ. Засегнатите райони са главно в покрайнините на София.

От Столична община съобщиха, че четири аварийни екипа са на терен и реагират на сигнали във връзка със силния дъжд в София. До момента са реагирали на около десет сигнала за паднали клони и дървета. Сигнали за паднали клони има от кв. "Хаджи Димитър", "Красна поляна", на бул. "Иван Гешов", както и завирявания.

Градският транспорт се движи по маршрутите си, с изключение на трамвайните линии от номер 10 поради завиряване на ул. "Антим първи".

Гръмотевичната буря с проливен дъжд и градушка се изсипа над столицата днес малко след 18ч. MeteoBalkans още вчера издаде предупреждение за очакваните опасни явления.

 

Стихията удари и Перник, където падна едра градушка, съобщава Meteo Balkans.
 

 До минути се очаква бурята да достигне и района на Видин. 


Още вчера синоптиците издадоха жълт код за потенциално опасно време. Той е в сила за 15 области на страната. За някои от тях предупреждението е за дъжд, за други за гръмотевици, а за трети – за силен вятър.

Кодът важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук