Капризите на времето нямат край. След като по-рано днес силна буря вилня северно от София, а синоптиците издадоха тревога за лошо време през седмицата, сега наред е Варна.


Силен порой удари центъра на Морската столица, а жителите на кварталите "Аспарухово", "Младост" и "Възраждане" съобщават, че при тях все още не вали. 

Синоптиците припомнят, че днес по Черноморието ще бъде мрачно. Главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Температурата на въздуха ще достига 23-27 градуса, а тази на водата - около 22-23. Във вторник ще има повече слънчеви часове през първата половина от деня. По-късно обаче, отново над Източна България и крайните западни райони, ще превали и прегърми.

Новата седмица започва с високи температури и условия за летни бури на много места в страната. В 11 области в Западна България е обявен жълт код за временно интензивни валежи, придружени от гръмотевици и градушки. Живакът в термометрите ще скочи максимум до 33 градуса.


Източник и снимки: Петел.бг

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!