"За съжаление, ни очакват още такива бури като тази във вторник. Днес ще прегърмява в западната част на страната и по-специално в софийското поле. Валежите няма да бъдат толкова интензивни и с такива големи количества.

Следващият период с валежи е точно преди избори, в събота ще премине студен атмосферен фронт със значителни валежи и прегърмявания. Но в неделя ни очаква повече слънце, но ще бъде ветровито", каза синоптикът Петър Янков в ефира на Bulgaria on air.

Той сподели, че в София няма противоградова защита: "Могат да се предвидят час преди да започне това явление. Твърде кратко време, за да може да се реагира."

"В събота в планините времето ще бъде много приятно, температурите ще са високи. В населените места температурите ще достигат 30-31 градуса. А късно през нощта студеният фронт ще настъпи от северозапад. Сутринта в деня на изборите ще има превалявания, ще има разкъсана облачност и ще бъде ветровито", допълни Янков.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук