Първа мощна пролетна буря връхлетя Пловдив. Силен вятър се изви малко преди 17ч., причинявайки щети в целия град. Поривите му са придружени с превалявания. По данни на НИМХ той е със средна скорост 14-19 m/s. и се ориентира от северозапад, пише Трафик нюз бг.

На места в града и областта стихията успя да предизвика хаос с трафика. Клон се отчупи и падна на ул. „Орловец“, като по този начин се образува и задръстване. За щастие при инцидента няма пострадали.

Междувременно будни граждани са направили снимки на сухи клони в Цар-Симеоновата градина, които са се отчупили под влияние на стихията. Наложи се намесата на пожарникари, които отместват падналата дървесина. 

Дърво се е счупило и паднало на пътя за с. Мало Конаре, предизвиквайки сериозни проблеми с трафика. 

В цялата страна е активен жълт код за силен вятър. Утре се очаква в Пловдив той да бъде още по-мощен. В часовете преди и около обяд ще духа бурен вятър от запад-северозапад, посочват от НИМХ. Скоростта му ще достига 30-32 m/s, затова и е обявен оранжев код за опасност. 

Огромно дърво се стовари върху джип, който е бил в движение, сигнализираха будни граждани. Инцидентът е станал на Коматевско шосе до кръстовището с бул. „Никола Вапцаров”.

Мерцедесът е пътувал в южна посока по Коматевско шосе, когато огромното дърво се е стоварило в задната част на колата. Истински късмет е, че дървото не е паднало върху предната част на джипа, като това е било въпрос на по-малко от секунда.

В момента на място има екипи на пожарната, които режат дървото. Движението по булеварда е затворено.

Санировката на жилищен блок в ЖР „Тракия“ с Пловдив се срути. Изолационните панели са се отлепили и са се стоварили върху площадка на детска градина „Кремена“.

Силният вятър и бурята се свлекли почти цялата част от изолацията на 11-ти блок в „Тракия“. За момента няма данни за пострадали, но нанесените щети са огромни.

Снимки: Трафик нюз бг

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук