Бурята и проливният дъжд, които връхлетяха късно снощи Бургас, създадоха сериозни проблеми. Аварийни екипи работеха цяла сутрин в няколко района в града, за да възстановят щетите. Паднали дървета и клони са блокирали улици, инфраструктурата на места също е пострадала. За щастие пострадали няма. 

Стихията е ударила и плаж Крайморие, съобщава концесионерът Николай Димитров. Бурното море е погълнало част от ивицата и заедно с нея – водни колела, чадъри и шезлонги. Силният вятър дори е успял да наклони спасителен пост.
 


От 06:30 до 08:30 ч. целият екип на плажа е работел по възстановяването на щетите, за да може да посрещне първите плажуващи в празничния ден. Вече няма и помен от бурята. Ивицата отново е пълна с плажуващи, макар и студения вятър днес. 

"Сутринта ми се обадиха да ми съобщят, че плажът е пострадал при бурята снощи. Дойдохме рано - малко след 6 ч. Направихме организация и за два часа успяхме да изкараме всичко от морето и да възстановим щетите", каза Николай Димитров.
 


За днес в област Бургас е обявен жълт код за бурен вятър, а максималните температури в ще са до 23 градуса. Дъжд се очаква и утре, вторник.

Добрата новина е, че от сряда прогнозата на синотиците е за повишаване на температурите. Това дава надежда на много хора, които предпочитат септемврийското море, да използват отпуската си за последните дни на лятото.