Бившите футболисти на Барселона - Йохан Кройф и Христо Стоичков, подкрепиха настоящия президент на каталунците Жоан Лапорта. Според Кройф, който не крие добрите си отношения с Лапорта, ръководителят на Барса не трябва да си помисля за напускане на поста.
"Жоан Лапорта трябва да използва натрупания опит в предстоящите години. Решението да остане е негово. Не съм в позиция, в която мога да го съветвам. Ръководителите трябва да се разберат помежду си. Допуснатите грешки сега приличат много на тези отпреди 25-30 години. Понякога взетите решения не се оказват популярни сред хората", заяви Кройф, който е бивш футболист и треньор на Барселона.
Позицията на Христо Стоичков относно Лапорта е почти идентична. "Проблемите на клуба в неговата история са едни и същи и винаги се повтарят. Това е хронична болка. Когато Барса печели, всички възхваляват успехите. Когато отборът губи, всички са виновни. Който не иска да работи в тима, да си стяга куфарите и да си заминава. В противен случай всички трябва да бъдат един екип", коментира Стоичков пред вестник „Мундо депортиво”. /БЛИЦ