Бонев ще "лекува" шофьорите в София с липса на "зелена вълна" и камери
Той още коментира, че кръпките по улиците изначално не са нещо невиждано по света, но е важно как се правят
„Нека видим с великата нова технология как се държат жълтите павета. Засега изглеждат по-скоро добре. Предишния път се разместиха на седмия ден, сега мина около месец и половина.“.
Това каза общинският съветник и кандидат за председател на градския парламент Борис Бонев, пише "Телеграф".
Той коментира, че се надява да издържат поне една година. „Там има да се поработи много повече с НИНКН, защото малко е странно те да са толкова консервативни на решения, свързани с паважите като цяло, а да са толкова дашни, когато става въпрос за унищожаване на сгради - паметници на културата“, коментира Бонев.
Той предпочита да са толкова стриктни по отношение на опазването на сгради като царските конюшни, театър „Ренесанс“, къщата с ягодите, храм паметника „Св. Ал. Невски“.
По думите му на основни изходни и входни трасета като бул. „Гоце Делчев“ и „Цар Борис III” не трябва да има павета.
„Те са страхотна настилка за по-малките улици, с по-малък трафик, но не и за големите булеварди, където създават много шум, прахоляк“, смята съветникът.
Той е убеден, че водачите, които възприемат всеки асфалтиран път като скоростна отсечка, се „лекуват“ с липса на зелена вълна, камери и други инфраструктурни мерки.
Кръпки
Попитан дали идва краят на кръпките по улиците, Бонев коментира, че те изначално не са нещо невиждано по света, но е важно как се правят.
Той има идея при проблем на пътя да се прави ремонт от фасада до фасада, но това да се случва по ясни правила и под строг контрол. „Това означава контрол на фракцията, която се използва в асфалтовата база, различните полимери, които се влагат в асфалта.
Контрол на температурата при полагането“, разясни лидерът на „Спаси София“.
Бонев призна, че първите пет пъти могат да изпуснат, но подчерта, че това е процес към постигането на целта в града да се правят качествени ремонти.
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук