Юристът Борислав Цеков сподели любопитни снимки в социалната мрежа и с тях хвърли камък в граниката на Васил Терзиев и Борис Бонев. 

Експертът явно е силно разочарован от коледната украса на столицата и е решил да затвори устата на кмета, показвайки му как само на един хвърлей от София, изглежда малкото градче Елин Пелин преди светлите празници. 

Ето какво пише и какви кадри публикува той:

"Не, това не са снимки от чужбина, а още по-малко от София. Предколедна София на Васил Терзиев и Борис Бонев е тъмна, мръсна, провинциална и кичозна. А снимките (на БГНЕС) са от Елин Пелин. Така се прави - с вкус и с мяра."

Междувременно в сайта на община Елин Пелин може да бъде намерен трогателен текст за коледната украса на града. От администрацията призовават гражданите да пазят украсата и да помолят за същото отношение и дечицата си. Ето какво точно пишат и какви прекрасни цитати са използвали те:

 

 

"Навсякъде по света очите виждат само онова, с което е изпълнена душата!“ - Иво Андрич, хърватски писател и първият Нобелов лауреат за литература на Балканите.

Много често ние съдим другите, пречупвайки всичко през нашата призма – как ние си представяме дадено действие или каква е нашата представа за хубаво или правилно. Когато се научим да виждаме хубавото около себе си и сме благодарни, че сме част от красотата на живота, тогава може да бъдем истински щастливи!

Скъпи съграждани,

Коледната украса придава красота, уют и празничност на нашата прекрасна община. Призоваваме Ви да опазваме това, което е направено. Община Елин Пелин благодари за съдействието на служителите на ОП "БКД - Елин Пелин" и фирма "Метал ВМ" ЕООД с управител г-н Венцислав Асенов от гр. Елин Пелин."

“Мисията на тазгодишния благотворителен базар, с който стартирахме преди да запалим коледните светлини, е под наслов “пожелаваме си бебе”, това заяви пред БГНЕС Ивайло Симеонов, кметът на гр. Елин Пелин.

Той коментира, че всички средства от базара ще бъдат предоставени на фонда за семейства с репродуктивни проблеми. “В България над 250 000 семейства имат такива проблеми, и ние решихме, че най-подходящия момент за една такава надежда е именно в навечерието на коледните празници”, обясни кметът на Елин Пелин.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук