Инвеститор се подигра с паметник на герой, дал живота си за свободата на България, съобщи възмутен очевидец на деянието. Паметната плоча на Павел Красов е демонтирана и поставена по лице на земята, за да не пречи с вида си на изкопните работи, добавя Тодор Тодоров в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия.​​​​​​​
„В столичния квартал "Горубляне", на ъгъла на булевард "Цариградско шосе" и ул. "Павел Красов" имаше доскоро празен парцел. В средата на ваканционния август, парцелът се оказа заграден с ограда, започнали са изкопни дейности. Намерен е кабел 20 киловолта от мрежата на Електроразпределение. Стандартно за град София липсва изискваната по закон информационна табела с имената на строител, инвеститор, надзор, разрешение за строеж. На този парцел имаше поставен паметник на загиналия за освобождението на град София хусар - Павел Красов, от Лейбгвардейския Гродненски полк“, разказва Тодоров.
 

„За подвига на Красов при боевете за мостовете над река Искър няма нито ред, Военно-Историческият музей не проявява интерес, за съжаление и музеят в град Гродно, дори и при демонстрирания интерес и отзивчивост, не успя да намери информация за основания във Варшава полк. А сега виждаме и очевидно безочие от страна на т.н. инвеститор - паметник е демонтиран и поставен по лице на земята, за да не пречи с вида си на изкопните работи“, добавя Тодор.