Писоари на открито цъфнаха в центъра на столицата по случай "София Прайд". Това написа в профила си Драгомир Младенов, член на Столичния общински съвет (СОС) от партия ГЕРБ. 

По повод твърдението си той дори публикува и кадри на въпросните писоари.

Ето какво добавя:

"Току-що преброих десетки преносими тоалетни на площад Батенберг за гей парада.

Изводите и предстоящите гледки оставям на вас."

„София прайд 2024“ ще се проведе на площад „Княз Александър Батенберг“ днес.

„Вратите на най-голямото събитие в подкрепа на човешките права отварят в 14:00 часа, а концертът ще започне в 16:00 часа. Мирното протестно шествие по улиците на София, което се провежда за 17-а поредна година, ще започне от площад „Батенберг“ след 19:00 часа“, посочват организаторите.

Тази година кампанията на „София прайд“ „България е и нашият дом“ търси прочит на темата за родолюбието и националната принадлежност в контекста на ЛГБТИ+ общността в България и хората, които подкрепят правата им.

 

Междувременно ще се проведе и „Шествие за Семейството" като част от международната инициативата "Месец на семейството".

Целта на мероприятието е да принуди държавата да започне ясна и конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната.

Тази година организаторите очакват шествието да достигне рекордните 10 000 души, превръщайки се в най-голямото ежегодно обществено мероприятие в страната.

Поканени са всички родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство.

„Ние вярваме, че всякакви опити за превземане на този месец, посветен на децата и семейството, от леви и либерални идеологии не могат, и няма да успеят в България. Тук, където демографската криза е най-страшна, ние ще посветим всичките си сили на запазване и подпомагане на традиционните форми на семейни отношения.

Защото само те могат да бъдат гръбнака на едно общество, на един народ, на една страна", казва Кристиян Шкварек, председател на фондация "Консервативно общество" и съорганизатор на събитието.

Програмата ще започне в 11:30 ч., а шествието ще потегли в 12:00 по маршрут: „Александър Невски“, Народно събрание, Софийски университет, бул. „Васил Левски“, бул. „Патриарх Евтимий“ , НДК билетен център.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!