Човекът, който лансира закопчаната кметица на район Младост - Десислава Иванчева, е Георги Кадиев. След скандалната акция в центъра на София, при която служители са открили по първоначална информация подкуп от 70 000 евро в Иванчева, Георги Кадиев изрази мнението си относно случая в социалната мрежа. 

Счита се, че сумата е само част от 250 000 евро, които тя е искала, за да издаде разрешително за строеж.

Нов жесток удар за кметицата на "Младост"! Горещи СНИМКИ само в БЛИЦ от ареста 

Ето какво написа той (без редакторска намеса):

"Иванчева никога не е била мое “протеже”. Издигнаха я протестиращите от Младост, без каквато и да е намеса от наша страна. 100% от концепция, логистика, финасиране и поне 80% от изпълнение на кампанията бяха от "Нормална Държава". Направихме го с вярата, че помагаме на гражданското общество. 
Разграничихме се месеци след това. Иванчева никога не достигна нивото на управленец. Извиних се и на колегите от "Нормална Държава", и на обществото. За мен Младост бе огромно лично разочарование и огромен урок.
Жалко. 
Можеше да е символ на нов начин на правене на политика. Вместо това избра парите и опошли всичко. 
И въпреки това, продължавам да вярвам, че сме на правилния път. Ангажирани, активни граждани, подпомагани от политици с кауза. 
Винаги ще има грешки и провали. 
Но пътят е този. 
Не се отказваме."

 


Инцидент с тролей при зрелищния арест на спипаната с тлъст подкуп кметица на "Младост" (СНИМКИ) 

БЛИЦ припомня, че повече от час движението покрай Спортната палата е почти блокирано. Кметицата на столичния район Младост е арестувана и седи с белезници заради вземане на подкуп от 70 000 евро. Адвокатът й обаче сам признава, че не е запознат със случая и има вероятност да се откаже да й бъде защитник. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!