Мъж е бил намушкан в корема в столицата. Инцидентът е станал в района на пл. „Бански” в късно вечерта. Веднага на мястото е пристигнала полиция, като е установено, че пострадалият е турски гражданин. Полицаите веднага извикали екип на Спешна помощ, който е транспортирал пострадалия за оказване на медицинска помощ в „Пирогов”.  
С постановление на прокурор при СГП за 72 часа е задържан Р. Ангелов за опит за убийство в столицата. Малко след полунощ в неделя – 10.07.2016 г. полицаи от СДВР, след получен сигнал за нарушаване на обществения ред  в района на пл. „Бански”, са пристигнали на място и са намерили намушкан в областта на корема мъж. По-късно е установено, че той е турският гражданин – О. Б. на 32 г., съобщават от държавното обвинение.
 
В резултат на проведени бързи оперативно- издирвателни и процесуално- следствени действия  е било установено, че е възникнал скандал между двама мъже. При скандала  Р. Ангелов (49г.) от Добрич е нанесъл удар с нож в областта на корема на своя опонент.
 
Нападателят бил задържан за 24 часа,  а след доклад на събраните материали в СГП на Ангелов е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 115, ал.1, вр.чл.18, ал.1 от НК и е наложено от прокурор задържане за срок до 72 часа.
 
На 13.07.2016 г. предстои внасяне от СГП в СГС искане за налагане на постоянна мярка „Задържане под стража” на Ангелов.