Петя Георгиева от София твърди, че е била уволнена, след като е споделила пред колеги, че не харесва президента Росен Плевнелиев. Жената работила като сервитьорка в сладкарница, където по нейни думи президентът влязъл да купи торта. Малко по-късно тя направила коментар пред останалите служители и същия ден била освободена от работа. 
"Оправданието за това, че съм уволнена за това, че не харесвам президента, е след като упълномощен от мен адвокат се обади, за да ми вземе трудовата книжка, която те отказваха да ми върнат. Истинската причина е, че участвах в анти гей парада", заяви Петя пред Нова тв.

"Не ти вярвам. Кой ще уволни в това днешно време човек за това! Според мен ти си крала пасти", коментира пък Милен Цветков. 

Петя не скри, че след като Плевнелиев си купил торта от сладкарницата, тя направила коментар, че не го харесва като президент и го смята за недостоен за този пост. 

"Всеки има право да изказва мнение на работното си място. Когато вие не харесвате някого, вие държите ли го в себе си?", попита уволнената сервитьорка.

"Моите работодатели ме извикаха след две седмици - веднага след анти гейпарада и ми съобщиха, че съм уволнена", заяви Петя Георгиева. 

Тя се зарича, че заради уволнението си е решена да съди бившите си работодатели.