По-рано днес стана ясно, че има сигнал за бомба на борда на самолет на Летище София.

Машината на авиокомпания Flydubai със 124 пътници на борда по направлението от Дубай до София се е приземила на столичната аерогара малко след 15 часа.

Заради съмнения за взривно вещество на борда е бил свикан кризисният щаб на Летище София. Екипи на полицията са на място и проверяват машината на Терминал 2, съобщава bTV.

На място има и екипи на жандармерията, както и линейки.Според процедурите за действие в подобни ситуации самолетът е отклонен на безопасно разстояние, паркиран е на отдалечена стоянка и пътниците са свалени.

Самолетът e бил претърсен от специализираните служби и нищо опасно не е било открито. Пътниците са напуснали самолета.

Пристигащите и заминаващи полети продължават да се изпълняват по разписание.На борда на самолета има предимно български граждани. Сред тях е и журналистът Димитър Лазаров. Той разказа, че пътниците нямат право да взимат ръчния си багаж.

Полицаи и барети проверяват пътник от бизнес класата, тъй като ръчният му багаж е съмнителен. Хората ще бъдат транспортирани с автобуси.

Очаква се официална информация от Летище София.

От "Гранична полиция" потвърдиха, че има възникнала кризисна ситуация.

Междувременно се появи и позиция на flydubai  за създалата се ситуация. Ето какво гласи тя: „Полет FZ 1757 на flydubai от Дубай Интернешънъл (DXB) беше посрещнат от властите при кацането си на Международно летище София (SOF) днес (15 април) като предпазна мярка за разследване на твърдения за заплаха за сигурността. 

Нашият висококвалифициран екипаж спази стандартната процедура. 

След проверката за сигурност FZ 1758 получи разрешение да отпътува за Дубай. 

В момента местните власти провеждат разследване. Извиняваме се на пасажерите за причиненото неудобство, но безопасността на нашите пътници и екипаж остава наш основен приоритет“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!