Шофьорът, предизвикал полицейската гонка в София, завършила с тежка катастрофа и пострадал, е бил 16-годишен.

Първи подробности за екшъна с тузарското Ауди прегазило жена и над 20 коли в София ВИДЕО


"Колегите в района на село Владая забелязват лек автомобил, който не е спрял на пешеходна пътека, и едва не е ударил пешеходец".

Това разказа в ефира на "Здравей, България" главен инспектор Тони Славеев от СДВР. 

Сигнал до БЛИЦ: Бесен екшън в центъра на София,гъзарско Ауди бяга от ято патрулки и... ВИДЕО

По думите му водачът не е спрял на звуков сигнал и полицейска палка и се е опитал да избяга, започвайки гонка с органите на реда. "Водачът преминава на червено през над 10 големи кръстовища в столицата.

Удря 12 автомобила, включително патрулка. Шофьорът е задържан в Трето районно управление. В кръвта му не са открити алкохол или наркотици. Той обаче е неправоспособен", допълни инспектор Славеев. 

Оказва се, че младежът натоварил свои приятели в аудито и въпреки че няма книжка, тъй като е непълнолетен, натиснал здраво газта.

Първоначално екип на КАТ му махнал с палка, за да го спре, но той не се подчинил и профучал. Това било и началото на гонката.

След това се присъединили още няколко патрулки. Вече в задръстването на булеварда обаче джигитът се забил в рейс, след което от отхвръкването на возилото натряскал още 10 коли, сред които и джип.

Щом аудито се сплескало и заседнало като в менгеме между джип и рейс водачът отворил вратата и хукнал да бяга между автомобилите на булеварда. След кратко преследване бил хванат.

Младежът въобще не се интересувал от спътниците си и дали има други ранени, тъй като мислел само как да се спаси от униформените, споделят очевидци на екшъна, цитирани от "Телеграф". 

Предстои по закон колата да бъде дерегистрирана, а наказателна отговорност да се предяви към собственика на злощастното ауди.

Непълнолетното момче не може да носи никаква наказателна отговорност, а да се води само на отчет в Детска педагогическа стая. Малко по-късно стана ясно, че то е щяло да удари и пешеходец на Владая и от там тръгнала гонката с катаджийте. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!