Председателят на АБВ Румен Петков разкритикува остро столичния кмет Васил Терзиев заради тежката ситуация в София след снега, който падна предния уикенд.

Ето какво написа във Фейсбук политикът:

(С)нежен човек

Тежкият мокър сняг, който изненадал Терзиев в края на ноември се стопи за дни. По улиците на София останаха само спомена за жалките обяснения на новата управа и хиляди нападали клони по улиците и тротоарите. Седмица след „големия“ сняг кметските сили не достигат за да измисли как да организира разчистването на една европейска столица от клони и листа. 

Управлението на един град (казвам го от опит) не е като силната с много пари кметска кампания. Града е организъм и има нужда от жив кмет с твърдост и решителност. Нашата столица има за кмет момче с болни амбиции. Огромна вяра в мечтите си и никаква подготовка за реалността. Както позволи протест за който бе ясно, че ще попилее центъра на София, така и сега реши, че снега е въпрос на пози и уверени изказвания по телевизията. Резултата е като след протеста: погром. Неразринати улици, неизчистени тротоари, клони и клоуни. 

Жителите на София искахме промяна, а се сдобихме с(ъс) (с)нежна управа. Боли! Както винаги след изборите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук