Директорката на детската градина с ританото дете отговори на обвиненията. 

Както БЛИЦ съобщи, по-рано днес майка се оплака в социалните мрежи за агресия в частна забавачка в центъра на София. В публикацията си родителката разказа как детето й е било ритнато от учителка в детската градина. Вследствие на това то е било откарано по спешност в болница "Пирогов" и прието с разкъсано контузна рана, кръвонасядане и хематоми по слабините. 

Пред Sofia24.bg директорката Цвета Борисова разказа своята гледна точка на нещата.

Ето какво каза тя:

"Планирам да напишем документ за становище. Случаят е от преди 1 месец и служителят, който е замесен е подведен под отговорност. Институциите са задвижени по темата, няма доказателства, нямам повод засега да вярвам на това, ако това се случи - ние се разграничаваме от подобно поведение, но този служител е при нас от доста години. Не можем с лека ръка да повярваме на такова нещо. Не съм съгласна с начина, по който е разказано, тъй като някои неща са доста преувеличени или неточни. 

Случи се нелеп инцидент, в който детето има травма, но това не е било нарочно. Не искам да влизам в подробности, защото всичко това се разследва. Искам да изчакам да се изясни случая. Тук сега съм бомбардирана по всякакви канали как бием деца, как имаме стая за наказания. Просто всеки, който се опита да ни защити от другите родители, които са били с нас и са още с нас - те биват блокирани. Явно се търси някаква сензация, не знам каква е целта. 

Има си гражданско дело, то е към физическото лице - служителя, самата наша институция няма нищо към нея, но вследствие на тези неща по мрежите - вече и ние ставаме засегната страна. На някакъв етап можем да си потърсим правата, защото това е чисто оронване на престижа. 

Детето вече не е при нас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук