Както първи БЛИЦ писа обран е денонощен офис за парични преводи в кв. "Орландовци" в София. Обирът е станал през нощта, около 1:30 ч., съобщава МВР.

По все още непотвърдена информация мъжът е заплашил служителка, без да е използвано оръжие, и взел малка сума пари.

След това избягал. Няма пострадали. Крадецът се издирва.

Собственикът на фирмата за бързи преводи, Георги Стойчев, веднага е бил повикан от служител на обекта, и уведомен за грабежа. Ето какво казва и той пред Нова телевизия:

"Бях повикан от служител на обекта и бях уведомен, че се случва грабеж. Веднага дойдох, беше извикан СОТ и полиция. Води се разследване, нямаме право да даваме информация", поде той. 

"Служителката в пункта не е наранена. Крадецът е бил без оръжие, просто я е избутал, влязъл е при нея и е взел сума от касата", обясни Стойчев. 

„Момичето се е уплашило. Повикало е първо мен, а после всички останали. Успяхме бързо да реагираме“, каза още Стойчев. 

„С паник бутона тя е реагирала към СОТ. Установява се в момента лицето, имаме камери, снети са записи, всичко е снето и предадено в полицията“, каза още управителят на пункта", каза управителят. 

По думите му човекът се е държал странно. "Той е разбил вратата, която е вътре зад касата им. Избутал е момичето от мястото й и то два пъти. Не е видял дори колко пари е взел. Това говори за непрофесионализъм. Скоро ще бъде установен, лицето му се вижда ясно на камерите", категоричен бе той. 

Офисът е отворен през последните 2-3 месеца и е един от малкото за денонощни преводи в България. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук