Специално за София в четвъртък може да бъде регистриран рекорд за 24 юни до 33-34 градуса. В сряда - 23 юни, температурата беше също висока - 33 градуса, за сравнение - през 1900 година на 23 юни е отчетена температура от 31,6 градуса, заяви пред “Труд” метеорологът Петър Янков от ТВ-МЕТ.


Температурите през следващите дни ще бъдат между 35 и 41 градуса в района на Сандански, в крайните южни райони до 35 градуса.

В Дунавската равнина и в централните части на Дунавската равнина най-топло ще бъде в района на Плевен - 36 градуса и видинско - 38 градуса. На места ще има краткотрайни валежи. Атмосферата все още е влажна, въпреки, че е топло.

По морето температурите ще се движат също в по-високи градуси - в петък на изток ще е 30-32 градуса.

На 30 юни отново се очакват високи температури, както и в началото на юли, когато температурите ще достигнат отново 40 градуса.

В деня на предсрочните избори - 11 юли, времето ще бъде без валежи, със западен вятър, който ще разбива облаците. Максималните температури ще достигнат до 29-33 градуса.

В началото на юли нашето море ще бъде по-благоприятно за плаж от гръцките плажове, тъй като в южната ни съседка времето ще бъде по-динамично.

Прието е, че горещото време се приема да е над 33 градуса - измерена метеорологична температура на въздуха.