Служители на Градска мобилност в София сложиха скоба на нарушител, а той се разгневи и подгони единия от тях. Зрелищната сцена се разигра в столичен квартал.

"Това е недопустимо държание! Хората от Градска мобилност бяха много сдържани, но не и нападателят!", пише човекът, заснел спречкването във видео.

На кадрите се вижда мъж в оранжева тениска, който е разгневен от факта, че трябвало да чака дълго време служителите да му освободят автомобила, след като си е платил скобата. Той погва един от мъжете в зелени жилетки, а след него ужасено дете крещи: "Чичо Дечо, не!". 

Освен от детето, агресивният мъж е придружаван от друг човек, който се опитва да го спре, но не успява и "чичо Дечо" хуква след служителя. 

Коментиращи в мрежата осъждат агресията, но някои от тях разбират защо се е стигнало до нея:

"Господине, човекът си е платил глобата. Защо трябва да чака половин час?"

"ЦГМ е една пирамида, взимаща парите на хората."

"Поредният алфа мъжкар, който се котира изключително добре сред българското общество. Браво! Адмирации! Дано този велик, снажен, атлетичен българин има наследник, за да го възпита, че това е начинът на действие, когато нещо не ти се нрави.
Послеслов: на улицата битува едно неписано правило - всеки батко си има батко. С този си модел на поведение рано или късно въпросният алфа мъжкар ще бъде част от някоя вечерна емисия новини в която българското общество ще да бъде занимано как един обикновен човек си е намерил майстора, а възрастни съседки ще обясняват колко добър човек е и как редовно поздравява."

"Бях свидетел на случката... Ами селянинът от Толбухин изобщо не се трогна, че причинява стрес на детето..."

"Детето вика, но няма кой да го чуе, приятелят не може да го удържи този агресирал нерез. А колегата на гонения, гледа безучастно. И докога ще е така, сякаш сме в джунглата?"

"Служителите на градска мобилност защо спят, а не подадат сигнал. Колегата на нападнатия, ако се беше обадил на 112 да докладва за нападение, агресивната селска пръчка щеше да е прибрана на топло поне за 24 часа да се успокои и олаби напрежението. След това при добро желание можеше и да се сдобие с обвинение за хулиганство."

"Типично безаконие в страна от третия свят. Едва ли щеше да го нападне, ако знаеше, че за един шамар трябва да му плати 5000+€ обезщетение."

"Простотията не ходи по гората. За такива и подобни на този възмутен - полиция, арест и яка глоба."

 "За съжаление, подобно абсурдно поведение не е знак за цивилизованост! Отвратителни балкански нрави!"

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук