"Много хора отброяват дните до Коледа и чакат с нетърпение това време от годината, когато градовете и домовете ни светят и създаваме около себе си уют, за да изпратим годината по-спокойни, да забравим за малко проблемите и грижите" - така започва пост на кмета на София Васил Терзиев, който той сподели преди минути в личния си фейсбук профил.

"Много познати и хора, които срещам случайно, ме питат ще има ли най-после истински красива коледна украса в София. Ще светне ли като Виена, като Париж или Лондон? Това, което най-много искам и за което работя, е София да свети по свой начин, да се отличава с неповторим облик.

Моята основна задача е не само градът да работи добре, а и гражданите да бъдат щастливи. Знам, че промяната на средата може да има това влияние върху нас. Екипът ми е съставен от хора с визия, които знаят как да изпълнят задачата по най-добрия начин и за тези две седмици работа в общината направиха всичко възможно поне едно знаково място в София да засияе.

Точно в 19 часа на 1 декември ще запаля празничните светлини и коледното дърво на София. Вълнувам се, че за първи път това ще стане на новото пешеходно пространство в столицата — площада около храм-паметника “Св. Александър Невски”. През целия декември площадът от ул. “Г. С. Раковски” около храмовете „Света София“ и „Св. Александър Невски“ ще заживее с празнични концерти, украса и различни активности за гражданите и гостите на града.

Кампанията ни за коледно-новогодишните празници е посветена на светлината в хората и символите на града и включва специално коледно събитие на 20 декември и традиционния концерт за посрещане на Новата година, организиран от Столичната община.

Ще се радвам да се видим тази вечер пред храм-паметника “Св. Александър Невски” и да празнуваме заедно с концерт и светлинно шоу, а децата могат да се снимат с Дядо Коледа и да му споделят лично за какви подаръци мечтаят в празничната нощ!", заяви Терзиев.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук