Ковид тест, направен в Студентски град, скара Фейсбук обществото, пише Sofia24.bg.

На 12 януари потребител на социалната мрежа пише: 

"Здравейте! Искам да ви покажа един "положителен резултат" за коронавирус от бусчето в Студентски град до Зимния дворец. Тестваното лице няма абсолютно никакви симптоми. 

При отиване на място, след излезлия резултат, отговорът беше: "Не виждате ли втората черта? Ето я тук долу, съвсем бледо".Попитахме как така, като няма симптоми не се виждат ясно две черти, и на всичкото отгоре в неделя вечер е правен тест, който беше отрицателен?

Казаха ни, че бил инкубационен период. Следващият въпрос от наша страна беше, не може ли да направим втори тест, за да сме сигурни? Казаха ни: "Не, не може, вече сме въвели в системата, че сте положителен и трябва да стоите под карантина".

 Съветвам ви, ако ви се налага да правите тест, не ходете на това място, за да не си лежите вкъщи без причина, а просто за статистиката".

Под публикацията и качените снимки започват да валят моментално коментари: 

- Това е отрицателен тест, запалете им бутката;

- Разбира се, че трябва да може да поискате втори тест, това е безумие! Поискайте PCR;

- Аз не разбирам, като цяло, защо си правите тестове?;

- Погледни го от положителната страна, така ще си имаш сертификат след карантината и няма да правиш тестове...;

- Има и положителна страна. Лошата е, че ако след време се разболеете наистина, ще Ви водят, че грипа Ви е "повторил"... Така внасят изкуствено паника в народа. Това е и целта. Да ни е страх, че може да ни повтори, потрети и така, докато ни набият всичките им експериментални медикаменти....;

- Ясно се вижда бледата втора черта,което автоматично прави тестът положителен. Съветвам ви да си спазвате карантината .Това ,че нямате симптоми не означава ,че не сте инфектирана и заразоносител. Бъдете отговорна!