Междусъседски скандал прераснал в хвърляне на пиратки на метри от главата на 7-месечно бебе в квартал в София. Камерите са записали един от моментите на агресията проявени срещу семейство Мая и Явор Пешлеевски, което живее в постоянен тормоз.

„Всичко започна преди няколко седмици, когато семейството в съседство – Бисерка и Станимир Караканкьови, започнаха да хвърлят пиратки около 21:30 часа – не пред блока, а на терасата, която е на няколко метра от нашата спалня.

В това помещение спим не само ние със съпруга ми. Но там е и кошарата на бебето.

Както си спяхме, буквално на два метра от главата ни започнаха гърмежи, бебето се разплака. Излязохме, видяхме, че хвърлят пиратки, а обяснението беше, че още няма 22 часа и не ги хвърлят на нашата тераса и могат да си правят каквото си искат”, разказа Мая Пешлеевска пред Нова телевизия. 

Семейството показа и кадри, на които се вижда как мъжът блъска по ограждение на терасата и сипе псувни

По думите ѝ, за да не се вика полиция семейството се опитало първоначално да се разбере със съседите си „чисто човешки”.

„Съпругът ми отиде с тях да се разберат спокойно. Но те му налетяха на бой и го изгониха”, подчерта младата жена.

Явор уточни, че част от скандалите стават, когато него го няма вкъщи. „Те са много наясно кога съм вкъщи и кога не.

При първата проверка на полицията им беше обяснено, че съпругата ми се страхува и че сме с малко дете вкъщи. Но първосигналната реакция беше да дойде да блъска и да псува върху нашата стена и имота ни – което беше заснето от камерите”, разказа мъжът.

Скандалът тръгва от това, че Станимир си е усвоил незаконно терасата, което пречи на бебешката стая на семейството. Първоначално той е обещал, че ще я събори, но нищо не е направил.

Младото семейство се опитало да го накара с добро да я бутне, след това започнало да пуска сигнали. След инцидента с пиратките той директно заявил: "Тая стена нема да падне никога". 

По думите на семейството, в апартамента на Станимир постоянно се чува шум и крясъци. 

"Чуват, че бебето плаче и се смеят и продължават да тропат. Това са хора, които имат две деца.

Аз не мога да разбера как човек, който е родител, да причинява това на друг родител с невръстно бебе", каза Мая.