Бургаският окръжен съд наложи постоянна мярка "задържане под стража" на 33-годишния Стойчо Калоянов – Лудия, смятан за наследник на Димитър Желязков - Митьо Очите. Срещу него са повдигнати обвинения за създаване на въоръжена престъпна група за разпространение на наркотици.
БЛИЦ припомня, че Калоянов бе задържан преди дни от криминалисти на ОДП-Бургас в частна квартира в с. Равда, след като на 14 юли бе обявен за общодържавно издирване. Тогава част от членовете на групата му бяха задържани, но той и дясната му ръка Страхил Господинов успяха да избягат. Господинов все още се издирва от полицията. Обвинението срещу останалите 7 души, които бяха арестувани, е за участие във въоръжена организирана престъпна група за търговия с наркотици. При задържането им полицаите откриха 670 таблетки екстази и амфетамин, както и 14 грама кокаин. Синтетичната дрога била скрита в кутия от плодов сок и заровена край село Съдиево.

Групата на Стойчо Калоянов е създадена след неутрализирането на престъпната структура на Димитър Желязков – Очите и Калоянов се изявявал като “новия бос” на наркоразпространителите на територията на Бургас, съобщиха от МВР. Информация за това е получена в бургаската полиция още в края на есента на миналата година от когато и криминалистите са започнали работа по разкриването и документирането на цялостната престъпна дейност на групата. В хода на разследването са използвани оперативно-технически средства и комбинации, както и различни процесуално-следствени действия /разпити на свидетели, очевидци, претърсвания, изземвания и др./. Така криминалистите установяват, че групата е създадена чрез налагане на силови методи и психически тормоз. Констатирано е, че именно по този начин и афиширайки, че е сменил Митьо-Очите, тарторът за кратко време е овладял част от наркопазара.
Работата по неутрализиране на престъпната група е била затруднявана от изключителната подозрителност и конспиративност на членовете и на Калоянов. В хода на разследването обаче полицията събира достатъчно доказателства, уличаващи членове на групата в разпространение на амфетамини и кокаин в Бургаски регион. Установено е, че те са провеждали и наказателни акции спрямо други наркодилъри, като за целта аса използвали различни форми на насилие /побои, заплахи, палежи и др/. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на членовете на организираната престъпна група продължава. /БЛИЦ