Тримата младежи, които стреляха в центъра на Пловдив с газовите си пистолети, не се различават по нищо от своите набори. Момчетата, които преспаха в пловдивския арест заради безразсъдната си постъпка са любители на високите скорости и футбола.

Тримата младежи, които стреляха в центъра на Пловдив с газовите си пистолети, не се различават по нищо от своите набори. Момчетата, които преспаха в пловдивския арест заради безразсъдната си постъпка са любители на високите скорости и футбола, съобщава "Трафик". Единият от тях – Цанко дори се вади хляба с него. Той е съдия към БФС и свири мачове, както от долните ешелони, така и по юношеските дивизии.

Димитър е фен на моторите и високите скорости, както и шофьорът на колата Илия, който е возил стрелците. Те са били на сватбата на своя съученик Виктор, която бе на 9 юли.

„Ние не сме мутри, не сме най-големите престъпници, просто се забавлявахме! Никакво задръстване не ни е провокирало, не сме искали да си проправяме път през задръстване. Всичко беше заради еуфорията от празника ни. Не е нормално, но... не е и чак толкова подсъдимо. Не чувствам някаква вина. От много малко направиха много голям проблем”, заяви Илия, от чиято кола се стреля в центъра на Пловдив.

В неговия автомобил са се возили още трима приятели, които са били част от сватбено шествие. По пътя от църквата към ресторанта, те са възпроизвели няколко изстрела от три газови пистолета. Газовите пистолети, с които е стреляно, са законни. Два от тях са били закупени в деня на стрелбата. Видеорегистратор на кола, движеща се зад тях, заснела случилото се.

"Направихме им забележка, защото не бях съгласен с това, което се случва, но въпреки това не ги обвинявам", заяви Илия.

Адвокатът на шофьора заяви, че момчетата не са били пияни. Младежите работят и са с чисто криминално минало. Те бяха пуснати от ареста след изтичането на 24-часовото им задържане с мярка „подписка”. Извършени са 5 претърсвания. Оръжията са иззети, разпитани са и свидетели. За стрелбата по време на сватба могат да получат пробация или затвор до 2 години.