Близо 200 хиляди киномани се включиха в онлайн петицията за премахването на актрисата Амбър Хърд от следващия филм под щампата на „Аквамен“.

Повод за желанието на феновете стана доказателство чрез аудиозапис, от което става ясно, че блондинката е малтретирала физически доскорошния си съпруг Джони Деп. 

Въпреки че преди четири години всички побързаха да обвинят екранния карибски пират за раздялата и бързо повярваха на обвиненията на Хърд в тормоз, днес в социалните мрежи е особено популярен хаштагът #JusticeForJohnnyDepp (в превод – Справедливост за Джони Деп). „Разкри се, че Амбър Хърд е домашен насилник.

В делото на Джони Деп за 50 милиона долара, той описва много инциденти на насилие, от които е пострадал заради тогавашната си съпруга. Включително, той говори за случай, в който тя го е ударила два пъти в лицето и друг подобен, в който го удря с бутилка водка така, че пръстът му трябва да бъде пришит хирургически.

Той ще носи този белег до края на живота си гласи обяснението, придружаващо петицията.

Подобни настроения имаше и против Деп, когато стана ясно, че той ще участва във „Фантастични животни“.

„Аквамен“ е най-популярният проект на Хърд след развода. Въпреки желанието на феновете обаче към момента не се очаква актрисата да бъде уволнена от продължението.