Българката Катя Тричкова е сред петте най-обещаващи продуценти в Югоизточна Европа, според класация на престижния киносайт Screen International.

Повод за попадането й в списъка даде присъствието й на филмовия фестивал в Сараево, където тя промотира следващите си заглавия, информира "Монитор". 

„В кръг“, режисиран от Стефан Командарев, е част от официалната конкурсна селекция на форума. Излъчването на заглавието послужи като световна премиера за филма, по който кинодеецът работи отново с Тричкова след „Посоки“.

Във филмовата работилница на фестивала пък Тричкова се отчита с игралния „Директор на водопад“, дело на режисьора Светослав Драганов. Лентата е копродукция между България и Румъния, като е получила финансиране и от двете държави. Сюжетът на лентата ще гравитира около документалист, изоставил семейството си в полза на своята кариера.

С вече пожънат успех в Сараево пък може да се поздрави Тричкова във връзка с третото заглавие, което представи на форума. Става дума за филма „Говори ми“ на Петя Накова.

След три интензивни модула на уъркшопа за документално кино, лентата грабна две награди - HBO Europe и Digital Cube. Общата им стойност се равнява на 22 хиляди евро, които са предназначени за постпродукцията на заглавието.