В скорошно интервю Джордж Клуни заяви, че семейството им е приютил бежанец от Ирак. Актьорът не уточнява възрастта на човека, но е известно, че бежанецът принадлежи към семейство йезиди (кюрдската етническа група, в света има по-малко от 2 милиона йезиди). От август насам той живее в къщата на Джордж и Амал Клуни и учи в Чикагския университет.
"Той е пътувал с автобус до Мосул, когато от Ислямска Държава убиват двамата шофьори на автобуса и казват, че ако някой от тях се опита да избяга, ще ги застрелят. Той оцелява и стигна до Америка. След като преминава през всички контроли и проверки и когато всичко това свършва е логично някой да му каже: "Слушай, ние ще се изправим за теб. Искаш ли да получиш образование? Искаш ли да направиш живота си по-добър? Изглежда, че можем да ти помогнем!", казва Клуни.

Припомняме, че фондацията на Клуни Тhe Clooney Foundation for Justice помага на бежанците, които искат да получат образование в Съединените щати.

"Вземете 20 млн. и ги инвестирайте директно в нашия фонд. Парите ще отидат направо за образованието на бежанците, за жилище за тях, все за такива неща, над които искаме да работим", коментира Джордж Клуни.