"Стояна дойде да ни научи, тя имаше мисия. Оставяше след себе си хора с паднали мандибули от възхищение". Това заяви директорът на сатиричния театър "Алеко Константинов" Калин Сърменов на поклонението пред Стоянка Мутафова.

"Никога не съм я чу; да се оплаква. Никога не е казвала, че няма да стане. Дори и да е била уморена е излизала на сцената и няма спиране", добави той.

НА ЖИВО Поклонение: Прощаваме се с "Кралицата на комедията Стоянка Мутафова" в затворен ковчег СНИМКИ
 
"Отива си едно поколение, което няма да се повтори. Ние трябва да го помним", завърши Сърменов.
 

На поклонението бе и артистът Любо Нейков:

"Няма да забравя Стоянка. Лесно се помни такъв човек. Тя бе уникална във всичко, което правеше. Тя обичаше малките деца, самата тя бе едно голямо дете", каза той.

"Аз отказвам да се разделя с нея. Това заяви артистът Любо Нейков, който дойде да си вземе последно сбогом с актрисата", заяви артистът.

"Имам много спомени с нея – житейски и професионални. Най-големият урок, който научих е смирението – това да не се взимаш на сериозно. Тя никога не го е правила.Остана един земен, любящ и уникален колега“, заяви Нейков.  

БЛИЦ припомня, че първи на поклонението пристигнаха щерката на Сотянка - Мария Грубешлиева - Муки, столичната кметица Йорданка Фандъкова, актрисата Искра Радева, която бе много близка с Мутафова. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!