"Плаващите кейове" на Кристо на езерото Изео в Италия паднаха жертва на собствената си слава. За по-малко от пет дни те бяха посетени от 270 000 души, което доведе до тяхното преждевременно износване, съобщава „Стандарт”.
Заради сигурността властите бяха принудени да затворят съоръжението за посетители от полунощ до 6 часа сутринта, въпреки че то трябваше да работи денонощно до 3 юли. Решението бе взето и с оглед поддръжката и почистването му. Освен това нощем покритието на кейовете ще се подменя.
 
Още в първия ден на откриването на инсталацията ограничението от 11 000 души, които да "ходят по водата" върху полиетиленовите кубове, бе достигнато. Образува се гигантска опашка от чакащи под палещото слънце хора. Последвалите дъжд и вятър допълнително направиха съоръжението нестабилно и властите наредиха то да бъде освободено от посетителите.
 
От понеделник, когато времето се оправи, хората се увеличиха, с което и случаите на здравословни проблеми заради горещините. От медицинския пункт, открит наблизо, до вчера 30 души са били хоспитализирани.