Пенелопе Круз разказа за детството си и за гурме кътчетата на Мадрид
Пенелопе Круз е най-голямата испанска звезда, завладяла Холивуд, но заявява, че Мадрид винаги ще бъде нейният дом. „Не съм израснала в разкош, но винаги съм била щастлива. В детството си имах само най-необходимото, никакви излишни разхищения. Родителите ми работиха много, и ме научиха, че трябва да бъда усърдна, за да постигна каквото и да било и то да ми носи удовлетворение“, признава Пенелопе Круз.
След като завършва училище, тя учи класически балет в Националната консерватория в Мадрид. Танцьорката в дома обаче е сестра й Моника. „Не пропускайте нейния фламенко спектакъл, който прави всеки уикенд в клуб Casa Pastas. А брат ми Едуардо неотдавна издаде дебютния си албум Cosas Que Contar. Като си помисля, че за първи път го заведох на концерт, и то на Мерилин Менсън, когато беше само на 14 г.“, разказва ентусиазирано любимата актриса на режисьора Педро Алмодовар.
Испания е прочута със своята национална кухня и със своята мода, убедена е Круз. Това тя знае много добре от собствен опит. Преди време самата звезда отвори бутик в Саламанка, в северозападната част на Испания. На неговите два етажа се предлагат всекидневни облекла и бижута от висока класа. Идеята за името на магазина – Amarcord, е изцяло на Пенелопе. Вдъхновила се от кино шедьовъра на Федерико Фелини „Амаркорд“.
Но да се върнем в Мадрид – културния център на страната, с неговите великолепни дворци, фонтани, паркове и над 100 музея.
Там непременно разгледайте музея „Прадо“ и по-специално картината на Пабло Пикасо Guernica, и музея „Кралица София“, където има платна на Салвадор Дали. След това може да се насладите на залеза от площад Puerta del Sol или да се разходите до фонтана Cibeles.
„Много знаменитости обядват в Меката на испанското кулинарно изкуство – ресторанта Cocido Madrileno. Там обожавам пилето с късчета свинско и говеждо, леблебия, картофи и други зеленчуци. Или ястието callos, което предлагат – от месо и силно подправена свинска наденица, гарнирано е ориз, картофено пюре и чили“, споделя Круз, цитирана от Еlle. Един от най-старите ресторанти в света, също любим на актрисата, е Sabrino de Botin. Ако обичате морски деликатеси, идете в Ribeira de Mino, а най-вкусният хек ще ви приготвят в Casa Lastra.
В средата на май започва фестивалът San Isidro – начало на коридите, когато най-добрите матадори се срещат лице в лице с биковете. Но много трудно се намира билет за това най-важно събитие в годината. Матадорите обикновено отсядат в хотел Wellington и са атракцията на бар Vina Pe на площад Santa Ana.