Изненадващо, на 65-годишна възраст, почина американският актьор Боб Сагет.

Тялото му е било открито в хотелска стая в Орландо, Флорида, съобщават от шерифството на Ориндж каунти в щата. Причината за смъртта му не е ясна, но се води разследване.

Според властите няма данни за извършено престъпление или употреба на наркотици.

Боб Сагет става известен с ролята си на Дани Танър в сериала „Пълна къща“, както и като първия водещ на предаването „Най-смешните видеоклипове на Америка“. От 2005 до 2014 г. озвучава бъдещия Тед в „Как се запознах с майка ви“. От 2016 г. отново играе Дани Танър в продължението „По-пълна къща“ по Netflix.Актьорът е на турне из САЩ и през последните седмици е имал няколко участия във Флорида.
В събота, той е имал представление в Джаксънвил. В 3 часа след полунощ е последния му пост в туитър, с който благодари на публиката. Тялото му е открито няколко часа по-късно.

Той е роден като Робърт Лейн Сагет на 17 май 1956 г. във Филаделфия, Пенсилвания в еврейско семейство. Живял е в Калифорния, преди да се върне във Филаделфия и да завърши гимназията в Абингтън през 1975 г.Първоначално е възнамерявал да бъде лекар, но неговият преподавател по английски език Илейн Цимерман е видял творческия му потенциал и го е призовал да търси кариера в киното.

Боб Сагет посещава филмовата школа на университета Темпъл, където създава черно-белият филм „През очите на Адам“ за момче, което е получило реконструктивна операция на лицето и е отличено с награда за заслуги в наградите на Студентската академия.През 2018 г. Боб Сагет се жени за Кели Рицо. Тя е блогър за храна и пътувания където върви стрийминг сериала Eat Travel Rock. Преди това е бил женен за Шери Крамер (1982-1997).

Боб Сагет има три деца: Обри Сагет, Дженифър Бел Сагет и Лара Мелани Сагет от предишния му брак Крамер. Боб Сагет казваше, че дъщерите му са неговите най-големи постижения.

 Източник: bg-voice