Неочакваният развод между Кейти Холмс и Том Круз през 2012 г бе последван от пълно замразяване на комуникацията между двамата. Така главният герой от „Мисията невъзможна“ спря да се вижда и с дъщеря си, за което, според слуховете, настоявали представителите на сциентоложката църква, към която принадлежи актьорът.
За тези 5 години актрисата дори не споменаваше името на бившия си съпруг, но днес двамата са възстановили отношенията си, пише Elle. Повод да сложат точка на разногласията си станало печално събитие в живота на семейството на Круз – смъртта на неговата майка, която няколко години била прикована на легло заради тежка болест.

„Кейти се свърза с Том, за да изрази съболезнованията си“, сподели журналист, близък до актьора. - „Том е съкрушен от загубата на майка си. Те бяха много близки и той страда дълбоко. Той се държи и оценява подкрепата на приятелите си и на семейството си в този труден за него момент.“

Напомняме ви, че романът между Том Круз и Кейти Холмс започна през 2005 г, а след половин година се появи и дъщеря им Сури. Заради актьора Кейти пожертва собствената си кариера. Видимо идеалните им отношения приключиха толкова изненадващо, колкото и започнаха – през 2012 г Кейти се премести в Ню Йорк и нае адвокати за бракоразводно дело, с помощта на който получи не само развод, но и еднолична опека над дъщеря им. Така се сложи началото на 5-годишната мълчалива война между двамата.