Много станаха подред ... Днес станаха 40 дни от смъртта на Йоско Шамли, светла му памет. Не знам, Стояна е толкова светъл човек. Няма такова нещо като нея в българския театър. Това заяви в ефира на Нова тв актьорът Владо Пенев по повод смъртта на великата актриса Стоянка Мутафова.

"Това е един от най-ерудираните и интелигентни хора, с които съм общувал. Няма нищо общо с образите, които претворяваше. Точно обратното! С ужасно много познания в литературата, киното в дълбочина", каза още той.

"Имах шанса и щастието един единствен път да репетирам с нея. За жалост не стигнахме до представление. Този месец или малко повече директно общуване с нея е абсолютно незабравим за мен. Начинът, по който тя гледаше на материала, на текста... Тя вече беше зле, не виждаше добре, но в къщи се подготвяше, анализираше и идваше готова. Тя бе дълбока, смислена и неочаквано възвисяваща. Много ми е мъчно!", добави Пенев и се просълзи. 

"Стояна е изключение. Тя в нито едно житейско проявление не е в нормата. Тя наистина е голямо изключение във всичко. Тя е неочаквано голяма и е цяло щастие, че съм бил до нея", каза още актьорът.