Книгата с рекордите на Гинес е пълна с множество рекорди, сред които за откачени и странни неща. Но има също така и много звезди, които участват в книгата, пише iwoman.bg. Предлагаме ви да видите част от популярните личности, които са си спечелили място в нея и заради какво.
1. Еминем

През 2013 година излиза песента на Еминем "Rap God", в която той изрича повече от 1560 думи в рамките на едва 6 минути, което е приблизително 6 думи в секунда.

2. Дуейн Джонсън - Скалата

Скалата е заснел най-много селфита с феновете си за 3 минути. Той е направил 105 в Лондон.

3. Вана Уайт

Вана е ко-водеща на предаването "Колелото на късмета" от 1982 година, което е повече от 30 години. През май 2013 тя беше почетена с рекорда за най-често ръкопляскане. Тя е пляскала повече от 4 милиона пъти през кариерата си.

4. Вин Дизел

Актьорът е споделил най-харесваната снимка във Facebook. Това се случи през ноември 2013, а на кадъра е той с Пол Уокър, след като той почина при автомобилна катастрофа. Снимката събра 7,9 милиона лайка и беше споделена повече от 500 000 пъти.

5. Елън ДеДженерис

Тя сподели снимка с актьори в Twiiter, която беше ретуитвана повече от 1 милион пъти в рамките на 1 час, което я прави най-ретуитваната снимка в историята на социалната мрежа. Като цяло тя беше споделена повече от 3 милиона пъти от декември 2016. Снимката всъщност е заснета от Райън Сийкрест.

6. Бети Уайт

Актрисата има най-дългата холивудска кариера. Комедийната звезда не е спирала да работи от дебюта си през 1939 година.

7. Оne Direction

Групата държи няколко световни рекорда. Те са първата група, която дебютира на първо място в САЩ с първите си четири аблума, имат най-много последователи в Twiiter за музикална група, те са бандата с най-много абонати в YouTube, а също така са първата британска група, която дебютира под номер 1 в САЩ с дебютния си албум. Дори Beatles не са правили това.

8. Дженифър Лорънс

Дженифър е най-касовата екшън героиня в историята. Първият филм от "Игрите на глада" е донесъл приходи от 1,52 милиарда. Всичките ленти от поредицата са спечелили 2,9 милиарда в световен план.

9. Харисън Форд

Актьорът e най-касовият актьор в САЩ. През 50-годишната си кариера неговите филми са спечелили 4,7 милиарда долара в САЩ и 6 милиарда в света.

10. Кристофър Лий

Той е най-възрастният човек, който пее в хеви метъл песен. Той също така е най-възрастният музикант, на 91, който е включен в класацията Billboard.