Днес реално затопляне като, че ли не се почувства. Тази сутрин отново бяха регистрирани доста ниски минусови температури. В Кнежа и Елхово и днес термометрите отчетоха традиционната минусова температура от минус 17 градуса, съобщиха от НИМХ.
В Драгоман живака на термометрите паднаха до минус 16 градуса, във Видин, Пловдив и Русе-минус 15 градуса, във Велико Търново и Карнобат - минус 14 градуса. В София тази сутрин бе още по-студено отколкото през изминалите дни, след като бяха отчетени минус 13 градуса, максималната температура днес пък тук стигна минус 8 градуса.  Над нулата днес е била измерена температура в Разград, където е било 5 градуса, както и по Черноморието, като във Варна и Добрич са измерени +7 градуса.
Синоптиците прогнозират, че от утре ще усетим по-осезаемо затоплянето, като в София например се очакват температури от минус 3 до 2 градуса.

Те отново обаче предупреждават, че ще има валежи от дъжд, който ще замръзва падайки на охладената земя и има опасност от поледици. В Западна, а до сутринта и в Централна България ще завали дъжд, който ще замръзва и ще се образуват опасни поледици. Температурите ще се повишават и в ранните сутрешни часове ще бъдат предимно между минус 3 и плюс 2°. Максималните  температури между 0° и 5°, в крайните южни и източни райони до 7°, в София около 2°.
В планините ще бъде облачно и ще превалява сняг. Ще духа силен и бурен южен вятър. Билата и върховете ще бъдат в облаци. Максималната температура на 1200 м около 4°, на 2000 м около 1°.
По Черноморието ще бъде облачно. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб южен вятър. Максимални температури 5°-7°. /БЛИЦ