За всички, които следяха делото на Джони Деп срещу Амбър Хърд, това беше лудо пътуване. Но докато Хърд успя да се сдобие с роли по време на досъдебното производство, Деп се превърна - по собствените му думи - в "парий" в развлекателната индустрия.

Възможно е обаче нещата за актьора да се обърнат. Според "Express" той може би ще сложи пиратската шапка и ще обуе ботушите, за да се присъедини отново към франчайза "Карибски пирати".

Актьорът се присъедини към продукцията по време на старта ѝ преди почти две десетилетия през 2003 г. в емблематичната роля на капитан Джак Спароу. 

Макар че много лица, свързани с историите за морските вълци - включително Орландо Блум и Кира Найтли - избледняха и напуснаха поредицата, Джони Деп винаги е бил основна фигура във филмите, докато не беше уволнен през 2018 г.

Според публикацията, след като Деп е спечелил съдебната битка срещу бившата си съпруга, от "Дисни" са се появили, за да му предложат огромна сума, за да поеме отново ролята и да вдъхне живот на белите дробове на мъртвия оттогава франчайз.

Но според показанията на Джони Деп може да е необходимо нещо повече от галон ром и сандък със съкровища, за да го накарат да се върне.

По време на разпита на един от адвокатите на Хърд, Бен Ротенборн, Деп е попитан дали нещо може да промени решението му да се превъплъти отново в ролята си в "Карибски пирати", на което актьорът отговаря с "не".

По време на делото Джони Деп срещу Амбър Хърд двама свидетели излязоха с твърдения, че предполагаемото насилие не е било причината Деп да бъде уволнен от продукцията. Изпълнителният директор на продукцията на "Дисни" Тина Нюман отговори с категорично "не" по време на показанията си, когато беше попитана дали статията е повлияла на отстраняването на Деп не само от "Пиратите", но и от всяка друга продукция на компанията.

Бившият агент на актьора, Трейси Джейкъбс, също е призована за разпит и заявява, че той е бил освободен от няколко проекта заради закъсненията си на снимачната площадка. Каквато и да е истината, феновете, които са подкрепяли Деп преди и по време на съдебните процедури, със сигурност са развълнувани да разберат, че има възможност актьорът да се завърне на палубата сред седемте морета като капитан Джак Спароу.