Актрисата Кортни Кокс почете своя колега Матю Пери, който почина на 28 октомври, с пост в Инстаграм. Тя публикува и видео с култова сцена от сериала "Приятели", в който техните герои Моника и Чандлър са съпруг и съпруга. 

Кортни публикува откъс от епизода със сватбата на Рос, в който Моника и Чандлър преспиват заедно и така започва връзката им. Показан е и любопитен момент извън кадър - след излизането на Рос от хотелската стая, Моника казва на Чадлър да отиде под завивката, тъй като сега е „неговият ред“.

"Толкова съм благодарна за всеки момент, който прекарах с теб, Мати, и ми липсваш всеки ден", написа актрисата за Матю Пери.

"Когато работиш с някого толкова близко, колкото аз с Матю, има хиляди моменти, които бих искала да мога да споделя. Засега ето един от любимите ми. За да дам малко предистория, Чандлър и Моника трябваше да имат еднократна нощна забежка в Лондон. Но поради реакцията на публиката това стана началото на тяхната любовна история. В тази сцена, преди да започнем да играем, той ми прошепна забавна реплика. Често правеше такива неща. Той беше забавен и мил", разказва Кокс.

 

Актьорите от "Приятели" присъстваха на траурната церемония и поклонението за Пери, в която участва и неговото семейство. Тя се състоя на 3 ноември. По-късно актьорът беше погребан в Мемориалния парк "Форест Лоун" в Лос Анджелис. 

От тогава досега от всички звезди на сериала единствено Мат Лебланк е изразил лично в социалните мрежи мъката си от загубата на своя колега. 

Лиса Кудроу е коментирала трагичния инцидент само пред свои приятели, а близък до Дженифър Анистън разкрива, че тя била съсипана от смъртта на Пери. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук