Югофолк легендата Лепа Брена е имала трудно начало на кариерата си. Въпреки че е започнала да пее много рано се наложило да работи и друго, за да помогне финансово на себе си и на петчленното й семейство.

През 1979 година певицата се записала да учи в университет в Белград и се преместила там. По това време фамилията разчитала само на заплатата на бащата на Лепа, който бил медицински техник, а майка й си докарвала доходи като шивачка.

Средствата не достигали за издръжката на младата Фахрета и един ден тя попаднала на обява от младо семейство, което има нужда от детегледачка за новородената си дъщеричка. Семейството Цвета и Томислав осигурили малък апартамент на младата жена и тя започнала да се грижи за новороденото момиченце.

Интересното е, че днес детето, което Лепа Брена е гледала, е известна певица. Става дума за Ана Щайдохар, която е бивш член на групата "Tap 011", пише "Телеграф".

"Не си спомням точно този период, защото съм била бебе. Това, което знам, е това, което съм чула от родителите си.

Тогава Лепа Брена е била просто Фахрета Яхич. Тя живееше в малък апартамент, даден й под наем от моите родители.

Между другото, тя работеше като детегледачка и ме гледаше, когато нямаше никой. Скоро нейната кариера тръгна нагоре и от този период е останала тази сладка история.

Освен това може да се каже, че Брена по някакъв начин ме е предопределила да се занимавам с музика”, сподели пред сръбски медии Ана Щайдохар.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук