Бомбата на БЛИЦ за сериозната рокада в телевизионните среди е потвърдена официално.

Бившият репортер, водещ и продуцент на Нова телевизия Марина Стоименова е назначена за главен редактор на „Евронюз България“ – както ще бъде прекръстена телевизия „Европа“ скоро.Стоименова има 13-годишен опит в журналистиката и управление на медиите. Работила е за една от най-големите телевизионни марки на българския пазар – NOVA. Тя е добре позната на зрителите в България като водещ и има сериозен опит в новини и актуални предавания, съобщава на страницата си във Фейсбук „Евронюз България“.

Тя има огромен опит в политическия ресор, както и на „терен“ - позната е като един от българските журналисти, отразявали някои от най-големите терористични атаки, природни бедствия и политически събития из цяла Европа. Марина е завършила Журналистика, а тази академична година ѝ предстои дипломиране по специалност „Политология“.

Първо в БЛИЦ! Красива водеща смени Нова телевизия със... СНИМКИ

Стоименова е била избрана след конкурентен и строг процес на подбор като тя ще извършва задълженията си в София, но е служител на „Евронюз“. Тя ще бъде гарант, че всички процеси се случват в съответствие с редакционната линия и ценности на компанията.

„Марина докладва на  мениджъра, отговорен за редакторските екипи на партньорските канали - Франсоа Жиняk – в Лион, Франция“, се уточнява в публикацията.

„Евронюз България“ ще разпространява местни, регионални, национални и международни новини чрез телевизията и дигиталните си платформи.
Очаква се излъчването да започне през първото тримесечие на 2022 година.

В световен мащаб Евронюз излъчва в 160 държави и се разпространява в почти 400 милиона домакинства.

67% от тях са в Европейския съюз и Великобритания. Всеки месец „Евронюз“ достига до над 145 милиона души чрез телевизионните си канали и дигиталните си платформи, според данните на Global Web Index (2020), се посочва още в съобщението.