Вили Марковска крие тежка лична драма. Актрисата преди години губи баща си и оттогава много трудно преживява този факт, пише "Телеграф".
Едва на 6 години Вили остава полусирак и споделя мъката на майка си. „Почти не си го спомням. Помня единствено как вечер ми четеше приказки”, споделя тя в едно от редките си интервюта.

Виолета е желано и дълго чакано дете. Семейството с години се опитва да има деца, но за съжаление не успяват. В крайна сметка щастието им се усмихва в лицето на Марковска, която се ражда, след една лятна ваканция.

Самата Виолета се опитва да даде на детето си всичко, от което има нужда. Тя ражда през 2015 първото си дете, което кръщава на дядо му–Красимир Ангарски.

Двамата с мъжа й Ивайло ходят дори на училище за родители преди появата на бебето. А днес актрисата е категорична, че това много й е помогнало.

Що се отнася до плановете й за бебето, тя е категорична, че не иска то да продължава нейния път. Въпреки че продължава да мечтае за театъра, да бъде Жулиета и да работи с Мариус Куркински и Явор Гърдев, засега предпочита да е майка.

Тя поддържа строг хранителен режим, не хапва месо и не пие алкохол от десетилетия. Вместо това набляга на рибата и не яде след 20 часа.

Четири месеца след раждането, Виолета започва упражнения по йога. А днес вече е с диплома за инструктор по йога с диплома от НСА. И смята, че има всичко–съпруг, който я обича, дете, щастливо семейство и спокоен живот.